Medlemsbrev

Hej partivänner! 2023 01 11

Jul och nyårshelgerna är förbi och vardagslivet är tack och lov tillbaka. I och med det är det dags för lite information om vad som händer i vårt parti och i den lokala politiken.

Som ni säkert alla vet så har den ”sida” som vann valet i september här i Skinnskatteberg ej lyckas få ihop en fungerande majoritet i fullmäktige. Det innebär att på 2022 års sista fullmäktige så valdes det bland annat en tidsbegränsad ordförande för kommunstyrelsen, alla vet vi att det blev Eva Olsson Bergstedt, Sverigedemokraterna.

Det pågår nu ett intensivt arbete bland de politiska partierna för att få till en fungerande majoritet. Vi i styrelsen för arbetarekommunen hade 9 januari möte där vi diskuterade olika alternativ. Efter en stunds diskussion kom vi fram till att det finns för oss socialdemokrater tre alternativ.

Ett viktigt datum för oss Socialdemokrater är den 26 januari klockan 18.30, då har vi medlemsmöte i lokalen. Min förhoppning är att då vet vi mera om vilka realistiska alternativ som finns. Jag hoppas då att vi kan ha en konstruktiv diskussion tillsammans som gynnar både vårt parti och kommunen.

Vad händer i januari och februari och framåt?

Sossecaféer
Onsdagar klockan 18.00 i vår partilokal, Skinnskatteberg
Välkommen in på en fika, prata politik eller något annat som engagerar. Vissa onsdagar har vi ett särskilt tema på vårt café.

11 januari startar vi sossecaféerna igen.
18 januari presenterar valanalysgruppen resultatet av sitt arbete
8 februari kommer Lars Andersson för ett kulturcafé, läser egna dikter och sjunger andras sånger.
22 februari samtalar Lena Lovén Rolén om kommunal bostadspolitik och SBO
Övriga onsdagar är för närvarande utan teman, men det kan snabbt ändras, så håll koll på Facebook och vår hemsida då vi har saker på gång.

Partiets distriktskongress 2023 äger rum den 22 april i Kungsör. Är du intresserad att få delta som ombud, kontakta Lena Lovén Rolén eller Ingrid Örfelth Kraft, dessa två har styrelsens uppdrag att få fram förslag till ombud.

Medlemsmöten
26 januari 18.30
Vilken väg ska vi som parti ta i den kommunala politiken under denna mandatperiod.
23 februari 18.30
Val av ombud samt ersättare till partiets distriktskongress i april 2023
Årsmöte 2023
Styrelsen har börjat arbetet med att förbereda inför vårt årsmöte. Det kommer att äga rum söndagen 19 mars klockan 15.00 i vår lokal. Jag kan redan nu till min glädje avslöja att tidigare riksdagsledamoten från Sala Pia Nilsson kommer och agerar mötesordförande och vi kanske kan få höra lite om hur hon uppfattade sitt uppdrag som riksdagsledamot. Men en mer formell kallelse kommer att komma i god tid innan mötet, men anteckna redan nu detta datum i era kalendrar.

På uppdrag av styrelsen/ Fredrik, Ordförande
070-2020369

PS Ni är alltid välkomna att kontakta undertecknad för synpunkter, förslag eller bara ett samtal.

Hej partivänner! 2022 12 11

Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Här kommer lite information om vad som har hänt sedan senaste medlemsbrevet och vad som är på gång.

Den 23 november var det medlemsmöte som utsåg partiets nomineringar till nämnder/utskott för mandatperioden 2023-2026. Alla nominerade finns på Rosen för alla, alternativt vår hemsida siskinnskatteberg.se.

Den 8 december arrangerade Riddarhyttans S-förening tillsammans med arbetarekommunen en mycket lyckad grötkväll. Gäst var Ulrika Spårebo oppositionsråd i regionen. Information om politiken i regionen samt efter gröten diskussioner om det lokala politiska livet.

I tidigare medlemsbrev utlovade jag ett medlemsmöte angående energifrågan nu före jul. Men tyvärr fick den riksdagsledamot som har ansvar för partiets energipolitik förhinder. Arbete pågår nu för att försöka få till stånd ett medlemsmöte i januari. Mer information kommer så fort jag fått ett klart besked av ansvarig riksdagsledamot.

Vi har efter valet haft ett flertal möten med företrädare för Vänsterpartiet här i kommunen. Det har varit givande och samtalstonen har varit god. Vi socialdemokrater kommer att under kommande mandatperiod ingå en valteknisk samverkan med Vänsterpartiet.

Under januari månad kommer det att påbörjas en utbildning för alla våra förtroendevalda i kommunpolitiken. Vår studieorganisatör Eva Anderberg har arbetat fram fyra utbildningstillfällen, som ska ge våra aktiva politiker mer kunskap om hur det politiska livet fungerar.

11 januari klockan 18.00 startar vi åter upp våra sossecaféer. Ibland har vi ett tema för kvällen och ibland så är det fritt fram för bara en fika ihop med andra sossar.

18 januari klockan 18.00 på sossecaféet presenterar Anders Jakobsson vad valanalysgruppen kommit fram till.

26 januari klockan 18.30 medlemsmöte, tema ännu ej klart. Mer info kommer, håll utkik på hemsida/Facebook.

Styrelsen vill nu önska alla sina medlemmar en riktigt
God Jul och ett Gott Nytt År!


För styrelsen/ Fredrik Ordförande
Mobil: 070-2020369
Mejl: fredrikvigerskog@gmail.com

*

Hej Partivänner! 2022 11 16

Här kommer en uppdatering om vad som händer i vårt parti.

23 november klockan 18.30 Medlemsmöte i vår partilokal. På årsmötet utsågs en valberedning som skulle arbeta med att ta fram kandidater till nämnder och utskott i kommun politiken. Nu kommer resultatet av deras arbete. Valberedningen har bestått av Ewa Wikström, Fredrik Wigerskog, Hans Lindqvist och Lena Lovén Rolén.

Efter det kan de som vill tillsammans skriva ihop motioner till partiets distriktskongress som äger rum i april 2023. Motionerna måste numera gå enbart via arbetarekommunen för godkännande. Därför önskar styrelsen få in motioner senast 12 december

8 december klockan 18.00 traditionell grötkväll. I år genomförs den tillsammans med S-föreningen i Riddarhyttan. Platsen är Allaktivitetshuset i Riddarhyttan. Oppositionsråd i regionen Ulrika Spårebo gästar oss denna kväll och berättar vad som händer i politiken i regionen. Är det någon som önskar skjuts kontakta undertecknad. Anmälan sker till Ewa Wikström tel 070-5254196 senast 4 december.

Energifrågan: Energifrågan har ju varit på agendan en längre tid, elpriser har rusat i höjden och frågan är nu hur vi ska klara energiförsörjningen i framtiden. Någon gång i slutet av november, början av december kommer vi att få besök av riksdagsledamot Monica Haider. Hon är en av två som ansvarar för partiets energipolitik i riksdagen. Monica ska hjälpa oss att få en inblick i energifrågan. Vi som parti behöver lokalt även ta ställning till vad vi tycker om storskalig vindkraft, tanken är att denna kväll ska ge oss mer kunskap om vindkraftens för och nackdelar, men även om andra energislag. Tyvärr är datum är spikat ännu, håll koll på hemsida/facebook eller kontakta undertecknad.

För styrelsen/ Fredrik
Mob: 070-2020369
Mejl: fredrikvigerskog@gmail.com

Ps: Ni är alltid välkomna att kontakta mig, för idéer, förslag, kritik eller bara för att prata politik
Tveka inte att höra av dig/er med synpunkter till undertecknad.

Hej partivänner!
September -22

Ett par veckor har gått sedan valet och resultatet blev ju långt ifrån det vi hade hoppats och tänkt oss. Men nu är det bara att kavla upp ärmarna och kämpa på, helt övertygad om att vi har framtiden för oss, även om det just nu kan kännas tungt. Styrelsen hade i veckan ett möte där vi diskuterade den uppkomna situationen. Vi var överens om att vi behöver göra en analys av varför det gick som det gick för oss här i Skinnskatteberg samt utvärdera hur vi som parti hanterade valrörelsen. I denna process är partiets medlemmar oerhört viktiga. Styrelsen vill gärna få in synpunkter på varför vi som parti backade så pass mycket som vi gjorde i Skinnskatteberg. Tar även med tacksamhet emot synpunkter på hanteringen av valrörelsen, vad som var bra och vad som var mindre bra. Det går bra att höra av sig till undertecknad, via mejl eller mobil. Önskvärt att era synpunkter inkommer snarast, styrelsen har möte om drygt en vecka.

Vill även påminna om att det är dags att nominera till utskott/nämnder/styrelse, handlar om vilka socialdemokrater som ska representera oss i den kommunala politiken. Tidigare i år valdes det en valberedning för detta syfte. Den utgörs av undertecknad, Lena Lovén Rolén, Hans Lindqvist samt Ewa Wickström. Det går bra att ta kontakt med någon av dessa.

Planerade aktiviteter i oktober

5 oktober 18.00 Sossecafé, kom och ta en fika och umgås en stund
12 oktober 18.00 Sossecafé denna kväll kommer Arne Hjort och berättar om lokalutredningen, som han är ansvarig för.
13 oktober 18.00 i lokalen medlemsmöte angående budgeten. Tidigare medlemsmöte om budgeten blev det strul med tekniken, så nu gör vi ett nytt försök.
19 oktober 18.00 är Sossecaféet utlokaliserat till Riddarhyttan, Allaktivitetshuset, temat är Lokalekonomisk analys gjord för Riddarhyttan
26 oktober 18.00 Sossecafé, kom och ta en fika och umgås en stund

Framöver kommer medlemsbreven att publiceras på ”Rosen för alla”, partiets intranät för alla medlemmar. Det man behöver är ett bank-id för att kunna logga in. För den som inte har det kommer jag att se till att man får medlemsbrevet i pappersform, om man önskar så, får man gärna meddela mig detta.

Tveka inte att höra av dig/er med synpunkter till undertecknad.

För styrelsen/ Fredrik, Ordförande

Medlemsbrev
augusti 2022

Oj vad tiden går fort, redan mitten av augusti och mindre än en månad till valet. Lite nervöst är det allt, men tillsammans ska vi se till att vinna valet. Som ni säkert förstår så är det mesta av partiarbetet just nu helt fokuserat på valet. Vi behöver vara fler som ställer upp i valrörelsen, så finns det tid och lust att komma och vara med i vårt valarbetargäng, så kontakta undertecknad.

Nedan är det några viktiga datum att hålla koll på under den närmaste tiden.

Måndag 22 augusti klockan 12.30. Direktsänder P4 Västmanland från Skinnskatteberg. Det är en duell mellan Lena Lovén Rolén och Liberalernas 1:a namn Gabriel Andersson

Onsdag 31 augusti klockan 15.00-17.30 Direktsänder återigen P4 Västmanland från Skinnskatteberg. Platsen är utanför järnvägsstationen. Ingen regelrätt debatt mer av en utfrågning av de politiska företrädarna i Skinnskatteberg. Temat för utfrågningen har två ämnen, för vår kommuns del handlar det om vindkraften och äldreomsorgen

Måndag 5 september klockan 18.30 Riddarhyttans S-förening bjuder in till allmänt möte inför höstens val. Plats Allaktivitetshuset

Onsdag 7 september klockan 18.00 Lena Lovén Rolén kommer med fikakorgen till Färna. Plats gamla skolan

Lördag 10 september klockan 09.30 Bjuder vi alla medlemmar på frukost i lokalen och efter det så går dom som vill ut och valspurtar på byn.

Söndag 11 september Valvaka, tillsammans får vi förhoppningsvis uppleva en kväll med glädje och framgång för partiet. För mer information kontakta undertecknad eller Lena Lovén Rolén

Onsdag 21 september klockan 18.00 Medlemsmöte i partilokalen, kvällens tema kommer att vara den kommunala budgeten samt valresultatet. Deltar gör Lena Lovén Rolén.

Vill även passa på att slå ett slag för partiets ”intranät” rosen för alla. Där kan man som medlem logga in med bankid och få all aktuell information om vad som är på gång i partiet. Tanken är att vi här i Skinnskatteberg allt mer ska övergå till att använda Rosen för alla för information m.m till våra medlemmar. Men glöm ej heller våra fina hemsida siskinnskattenberg.se

Nu kämpar vi på och ser till att vi vinner valet den 11 september!

För styrelsen/ Fredrik
Mob: 070-2020369
Mejl: fredrikvigerskog@admin
Ps: Ni är alltid välkomna att kontakta mig, för idéer, förslag, kritik eller bara för att prata politik